Ga naar de inhoud

Ervaren tandarts Rotterdam

Op zoek naar een ervaren tandarts Rotterdam? Lees hier de voordelen en nadelen van een ervaren tandartspraktijk.

ervaren tandarts rotterdam

In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van ervaren tandartspraktijken. Vaak wordt gedacht dat er alleen voordelen zijn aan een ervaren tandarts, maar het kan ook juist valkuilen creëren.

Lijn

Voordelen | Ervaren Tandarts Rotterdam

Er zijn veel verschillen in de continuïteit van de dienstverlening. Iedere tandarts streeft wel naar het beste resultaat met onder andere behulp van een prettige en persoonlijke communicatie om zo een fijne omgeving te creëren voor de patiënten. Ervaring helpt bij het optimaal bedienen van de klant. Om dit verder toe te lichten kijken we naar een tandartspraktijk in Rotterdam. Het is een zeer ervaren tandartspraktijk genaamd Rodin Dental Clinic. De tandartspraktijk bestaat al ongeveer 100 jaar met ruim 25 jaar dezelfde eigenaar.

Door de ervaring kent de tandartspraktijk haar patiënten en weet zo waar behoeften aan is. Ze hebben speciale behandelaren die de taal beheersen van de patiënten die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Zo kunnen zij voor al hun klanten die gewenste en fijne communicatie aanbieden. Ben je op zoek naar tandartspraktijk rotterdam met veel ervaring, is deze tandartspraktijk zeker aan te raden om een kennismakingsgesprek mee in te plannen of even naar de website te kijken. Bij binnenkomst van de praktijk ervaar je direct de historische karakteristieken in een voor de rest geheel vernieuwde tandartspraktijk.

Ervaring zorgt voor duidelijke richtlijnen en een doordachte missie en visie. Nieuwere praktijken formuleren ze vaak wel, maar passen niet altijd hun werkzaamheden en dienstvoering hierop aan. De praktijk uit het voorbeeld geeft aan te streven naar hoge kwaliteit, een breed aanbod en een goede communicatie. De goede communicatie behalen zij door de genoemde diversiteit in etniciteit onder de behandelaren.

Ook de andere idealen leggen zij uitgebreid uit. Ze zorgen voor hoge kwaliteit door bijv. de volgende punten:

 • structurele externe scholing
 • tevredenheidsonderzoeken onder de patiënten
 • visitatie / audits
 • lidmaatschappen
 • regelmatige kennistoetsen
 • het bijwonen en bezoeken van themaprojecten en klinische avonden
 • regelmatig intercollegiaal overleg 

Het streven naar een breed aanbod voor patiënten komt voort uit het optimaal willen helpen van de patiënten en ze op alle gebieden te hulp kunnen schieten. Ze bieden de volgende behandelingen aan: kindertandheelkunde, tandvleesbehandeling, angstbegeleiding, kroon en brugwerk, esthetische tandheelkunde, wortelkanaalbehandeling, prothetische voorzieningen, implantologie, kaakchirurgie en orthodontie. Kort samengevat: een ervaren tandartspraktijk met een groot aanbod in verschillende tandheelkundige behandelingen.

Indien jij een ervaren tandartspraktijk tegenkomt is het te adviseren eens een kijkje te nemen bij de informatie over hun praktijk, visie en missie. Vaak is deze informatie gewoon te vinden op hun website. Zo kom je erachter of de praktijk bij jou past. Vaak zijn dit punten die goed doordacht en ook goed onderbouwd zijn. Indien je op zoek naar een tandarts bent die veel ervaring heeft, zou ik bovenstaande praktijk aanbevelen om eens een kijkje bij te nemen.

Lijn

Nadelen | Ervaren Tandarts Rotterdam

Ervaren tandartsen brengen niet altijd alleen maar voordelen met zich mee. Het is belangrijk dat je onder andere let op omvang van de tandartspraktijk. Is het een praktijk die 20 jaar geleden zeven behandelkamers had en nu nog één, is het handig om te achterhalen wat daar de reden voor is. Sommige praktijken gaan niet goed met de nieuwe klantwensen om en bieden geen nieuwe behandelingen aan. Vaak zullen ze de huidige patiënten blijven bedienen, alleen dit aantal zakt verder af naarmate tijd en hierdoor zal de praktijk kleiner worden of wellicht verdwijnen. Sommige behandelingen als orthodontie of esthetische tandheelkunde zijn enorm veranderd ten opzichte van vroeger. Denk bijvoorbeeld aan de Invisalign beugel, de vraag naar deze beugel is enorm gestegen.

Aan een website kun je vaak al zien of het meegaat met de tijd. Praktijken hebben veelal simpele verouderde websites, die waarschijnlijk al lang niet meer zijn vernieuwd. Uiteraard is dit niet altijd een indicatie dat de praktijk is verouderd, maar het is wel handig om naar te kijken.

Lijn

Aandachtspunten bij ervaren tandarts Rotterdam

Hoe kom je er achter of een ervaren praktijk voor jou wel geschikt is?

 • Bekijk de Google reviews. Hebben ze veel reviews, kijk dan ook naar de reviews van laatste paar jaar.
 • Bekijk de beoordelingen op andere sites in plaats van alleen op Google (zoals bij zorgkaartnederland).
 • Bezoek de website en kijk verder dan alleen de inhoud. Hoe oogt de website in eerste instantie? Ziet het er netjes en vernieuwd uit?
 • Lees de over ons en kom erachter of de praktijk ook aansluit bij jou wensen. Bekijk hun aanbod en sluit het aan bij mogelijke toekomstige behandelingen.
 • Plan daarna een kennismakingsgesprek in of ga langs bij de praktijk. Zo leer je de tandartsomgeving en tandarts zelf kennen.

Voor meer blogs kun je terecht op onze webpagina.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] Op zoek naar een ervaren tandarts Rotterdam? Lees hier de voordelen en nadelen van een ervaren tandartspraktijk.  […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x