Ga naar de inhoud

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen! Iedereen wordt geraakt door de verschrikkelijke omstandigheden in Oekraïne. In vele delen van de wereld hebben onschuldige burgers last van oorlogen. Op 24 februari 2022 veranderde de levens van de Oekraïense burgers voor altijd. Veel mensen zijn hun huizen, hun bezittingen of erger verloren, waarna zij genoodzaakt waren om hun thuis te ontvluchten. Het is bijna niet voor te stellen dat zulke afschuwelijke dingen momenteel gebeuren in Europa. Tot dusver zijn er al ruim 4,2 miljoen mensen Oekraïne ontvlucht. Vanuit de vereniging van Iraans Nederlandse Tandartsen willen ze graag de vluchtelingen in deze lastige tijd helpen. ‘We leven intens mee met iedereen die zich ooit in zo een situatie heeft bevonden.

“Onder het motto ‘We have seen war, it’s hell!’ willen wij vanuit de mondzorg collectief klaarstaan voor Oekraïense vluchtelingen.”

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Velen leden van de Fordent vereniging hebben ervaring(en) gehad met oorlogen en/of het ontvluchten van een land en kunnen zich maar al te goed inleven in de situatie van de Oekraïense vluchtelingen. Gezien wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen hoe belangrijk een goede mondhygiëne is willen ze op deze manier, vanuit hun vakgebied, een bijdrage leveren. Dit willen ze bereiken middels onder andere gratis behandelingen aan te bieden aan de vluchtelingen bij pijnklachten en/of spoedgevallen. Uiteraard communiceren ze daarbij vanaf het begin met de vluchtelingen dat het gehele proces kosteloos is en dat zij geen rekeningen achteraf hoeven te verwachten.

“Hierbij zullen wij ons best doen om zo goed mogelijke zorg te leveren aan de vluchtelingen, zodat zij één zorg minder kunnen hebben.”

Lijn

Acties voor steun aan Oekraïne

KNMT helpt met mondzorg in actie voor Oekraïne. Zo belichten zij belangrijke acties middels hun netwerk. Het KNMT was veelvuldig benaderd door leden en overheidsinstanties of zij konden helpen bij het organiseren voor mondzorg voor Oekraïense vluchtelingen. Hierdoor zijn er meerdere acties opgezet, zoals die van de vereniging Fordent. De overige acties zijn onderstaand te vinden:

  • medische & hygiëne hulpmiddelen acties, door Irena Middeljans
  • hulpmiddelen & vluchtelingenvervoer acties, door Remco Koop via de Ronde Tafel
  • gratis behandelingen voor kinderen uit Oekraïne, door JTV Mondzorg voor kids
  • gratis behandelingen voor kinderen uit Oekraïne met een beugel, door ConfDent Ortho in Amstelveen
  • opvang en gratis spoedbehandelingen, door Alexander Jakubov in Vaals
  • gratis noodzakelijke behandelingen, door Happy Dental in Tilburg
  • gratis noodzakelijke behandelingen, door Tandartspraktijk Blommers in Gorssel

Bekijk de webpagina van KNMT over meer informatie betreft de acties om Oekraïne te steunen.

Indien jij zelf als praktijkhouder wilt helpen met hulp aan Oekraïne kan dit ook via het KNMT. Echter is het niet meer de bedoeling om praktijken te benaderen die zorg hebben aangeboden via de betreffende actie pagina van het KNMT. Het KNMT heeft een inschrijflijst opgesteld voor praktijken. Hier kunnen praktijken die acute zorg kunnen aanbieden zich inschrijven. Indien nodig wordt de praktijk gecontacteerd door de gemeente.

Lijn

ABN AMRO steunt Oekraïne

Fordent waardeert de steun en medewerking van zowel participanten binnen de vereniging als externen. Zo heeft ABN AMRO aan Fordent laten weten dat zij hun vergoeding voor hun bijdrage aan Acta Quality Practice congres van zaterdag 23 april 2022 over zullen maken; als steun bij de missie. Fordent gaf hierbij het volgende aan: “Wij voelen ons enorm gevleid hierdoor en zullen ervoor zorgen dat wij zo veel mogelijk vluchtelingen kunnen helpen met het ontvangen geld. Geen bijdrage is te klein. Mocht u interesse hebben om zelf ook een bijdrage te leveren, dan horen wij dit graag. U kunt ons bereiken via de website van www.fordent.nl.

“Hierbij zullen wij ons best doen om zo goed mogelijke zorg te leveren aan de “Dit zijn wij aan ons stand verplicht.”

Deze actie wordt gecoördineerd door tandarts I. Otaredian en tandarts R. Daneshvar.

Voor meer blogs kun je terecht op onze webpagina.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x