Ga naar de inhoud

Linkbuilding

Bij linkbuilding wordt er ook wel gepraat over backlinking. Onderstaand duidelijk de definitie van beiden.

Backlinking

Wat is backlinking en wat is linkbuilding? Allereerst backlinking, dit is een belangrijk onderdeel van SEO (Search Engine Optimalisatie). Een backlink is een link die van een externe website (website niet in uw beheer) verwijst naar uw website. Dit wordt als een belangrijk onderdeel gezien omdat dit een erkenning vanuit een andere website is naar uw eigen website. Het laat aan zoekmachines zien dat anderen garant staan voor content op uw website . Als veel websites naar dezelfde pagina of website linken ziet de zoekmachine dat als waardevol. Het bevestigd dus de inhoud van uw webpagina.

Er is een verschil in de waarde van backlinks. Het hangt af van de betrouwbaarheid / waarde (domain autoriteit score en page trust score) van de andere website hoeveel impact de backlink zal hebben op de betrouwbaarheid van uw eigen website en webpagina. Er zijn namelijk veel websites die doen aan zogenoemde ‘spam linking’, waardoor de zoekmachines zien dat deze backlinks minder belangrijk zijn. Dit zijn dan links die niks waard zijn en veel gebruikt werden om aantallen links te verhogen.

Backlinking is een proces wat veel tijd kost. Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke websites handig zijn voor u om als backlink te hebben naar uw website en webpagina’s. Vervolgens zal contact moeten plaatsvinden om het backlinking proces te bespreken. Tot slot zal er tekst / content geschreven moeten worden om de juiste zoekwoorden te koppelen aan de link naar uw webpagina.

Linkbuilding

Wat is linkbuilding precies? Linkbuilding is het gehele proces voor het vergaren van hyperlinks van andere websites naar uw eigen website en webpagina’s. Het zorgt voor een verbintenis tussen de twee pagina’s die naar elkaar linken. Zoekmachines gebruiken deze links om het web te ‘crawlen’ (het verkennen van websites voor het indexeren). Veel SEO bedrijven zien linkbuilding als één van de moeilijkere processen van SEO en spenderen hier dan ook veel tijd aan. Het proces van linkbuilding kost veel tijd en vereist enige expertise, hierbij levert het wel veel op voor uw website. Naarmate uw website een hogere betrouwbaarheid en pagina betrouwbaarheid bereikt zullen de zoekwoorden hoger scoren in zoekmachines. Doordat u met linkbuilding hoger in de zoekresultaten terecht komt is het doel meer website verkeer genereren. Dit is belangrijk om te onthouden voordat u er geld aan spendeert. Veel van de content die bij backlinks worden geplaatst zijn namelijk niet direct zichtbaar voor de consumenten. Het zorgt er dus alleen voor dat u makkelijker rangschikt op die zoekwoorden.

Naast het extern vergaren van hyperlinks kunt u ook interne linkbuilding toepassen. Dit is van één van uw webpagina´s linken naar een andere webpagina. Het bevordert ´crawlen´ en vergemakkelijkt het proces van zoekmachines om uw website te indexeren.

linkbuilding

Stappen linkbuilding

  1. Toevoegen (handmatig linken naar websites)
  2. Vragen (benader websites voor plaatsing link eigen website)
  3. Verdienen (verdien links zonder het te hoeven vragen)
  4. Kopen (betaal voor link plaatsing)
  5. Bewaren (behouden van de huidige links)

1. Toevoegen: Sommige websites die niet van uzelf zijn kunnen worden gebruikt voor het achterlaten van uw eigen link. Zoek naar forums, blogs e.d. waar u uw link van uw website kunt achterlaten. Het opzetten van social media kanalen en social media bedrijfsprofielen is een vorm van ‘linkbuilding toevoegen’.

2. Vragen: Benader externe websites of u content / links mag gebruiken voor uw eigen website. Het is belangrijk om een gegronde reden te geven waarvoor u de link wilt gebruiken. Zorg dat het niet alleen vanuit hun een gift is, maar dat het voor beide partijen voordeel oplevert..

3. Verdienen: Deze variant komt eigenlijk alleen voor als nuttige content of tools op uw website staan die anderen kunnen gebruiken om naar te linken. Zodra u zoiets heeft is het belangrijk iedereen hiervan op de hoogte te stellen, hiervoor kunt u pay per click advertenties inzetten. Hoe meer mensen op uw website des te meer kans dat ze ook naar uw website gaan linken.

4. Kopen: Deze linkbuilding variant is niet altijd handig. Als u links koopt krijgt u misschien wel massa’s nieuwe links, maar kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Zoekmachines herkennen deze type links en het kan zelfs nadelig werken voor de vindbaarheid van uw website. Wilt u toch inkopen, kijk dan goed naar de betrouwbaarheidsscores.

5. Bewaren: het bewaren van links is ook een soort linkbuilding. U kunt veel moeite steken in het vergaren van nieuwe links, maar als de links net zo snel verdwijnen bereikt u niks. Bij deze variant moet u ten eerste uw links goed in kaart brengen. Zorg ervoor dat u een duidelijk overzicht hebt van alle links waar u naar verwijst en andersom. Het komt vaker voor dan u denkt dat websites iets updaten, een URL veranderd of verdwijnt zelfs en dan moet ervoor gezorgd worden dat de link met deze verandering meegaat. Daarnaast is het belangrijk om error pagina’s te detecteren en op te lossen, zo niet is het geen betrouwbare linkbuilding en zal dit ook zo gezien worden door zoekmachines.

Voor meer blogs kun je terecht op onze webpagina.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x