Ga naar de inhoud

Wat is een invisalign beugel?


De invisalign / doorzichtige beugel wordt steeds populairder. Maar wat is een invisalign beugel en waarom kiezen zoveel mensen er voor?

Wat is een invisalign beugel?

Invisalign is een op maat gemaakte doorzichtige, uitneembare beugel. Deze doorzichtige beugel wordt ook wel ‘Invisalign clear aligners beugel’ genoemd door diens doorzichtige karakter. Een Invisalign beugel kan helpen bij het corrigeren van verschillende tandafwijkingen; zowel kleine als complexe afwijkingen kunnen verholpen worden. Een gemiddelde behandeling kan tussen de twaalf en achttien maanden duren, maar de stand van de tanden en de afwijking(en) kunnen ervoor zorgen dat een behandeling langer duurt. Tijdens meerdere afspraken zullen nieuwe sets van de beugel gemaakt en meegegeven worden. Er is dus niet sprake van één set Invisalign beugels, maar meerdere sets gedurende een behandeling.

Er wordt gemeld dat mensen gemiddeld na drie maanden verschil voelen bij het dragen van de Invisalign en dat het resultaat gemiddeld na zes maanden zichtbaar wordt. Het is hierbij wel belangrijk om te melden dat een Invisalign 22 uur per dag gedragen moet worden om de behandeling op schema te houden.

Lijn

Waarom kiezen voor Invisalign?

Een behandeling met een Invisalign is een van de meest geavanceerde, transparante alignersysteem ter wereld. De behandelende arts kan met behulp van een elementscanner uw glimlach in kaart brengen. Met behulp van deze scanner kunnen vorderingen van het gebit precies bijgehouden worden.

Invisalign clear aligners zijn gemaakt van flexibel smarttrack materiaal. Hierdoor kan de Invisalign met behulp van een laser bijgesneden worden tot een hoogte die comfortabel gedragen kan worden. In tegenstelling tot veel andere beugelsoorten is de Invisalign vrijwel onzichtbaar door diens transparante uiterlijk. Over het algemeen geven volwassenen de voorkeur aan de onzichtbare beugels, gezien deze meer discreet zijn, waardoor men vaker meer comfortabel is in het behouden van sociale interacties en professionele activiteiten. Men heeft meer dan twee decennia gewerkt aan de Invisalign om de Invisalign tot het huidige niveau te brengen.

Daarnaast is de Invisalign makkelijk uitneembaar en bevat het geen draden en haakjes. De gebruikelijke manier van tanden poetsen en tussen de tanden reinigen hoeft hierdoor niet aangepast te worden. Ook kan alle voedsel genuttigd blijven worden, doordat de Invisalign uitgenomen hoort te worden voor eten genuttigd wordt. Verder kan je ook nog met behulp van de My Invisalign app onder andere je voortgang bijhouden.

Lijn

Hoe verloopt de behandeling?

De behandelende arts evalueert in eerste instantie de situatie van het gebit. Dit gaat met behulp van een klinisch onderzoek, waarbij de arts in uw mond gaat kijken, en een röntgenologisch onderzoek, waarbij röntgenopnamen van uw gebit gemaakt wordt. Hierna zal de arts een behandelplan opstellen, waarbij rekening gehouden wordt met zowel uw wensen als de (financiële) mogelijkheden. Deze onzichtbare beugels kosten vaak verschillende bedragen, doordat elk gebit anders is. De kosten kunnen pas officieel na een intake bepaald worden.

Voor of tijdens je behandeling zullen ‘Invisalign SmartForce attachments’ aangebracht worden aan uw tanden. Dit zijn kleine, tandkleurige vormen die voor gedurende de behandeling aan uw tanden gevestigd worden. Deze attachments zijn als kleine handvatten en zorgen ervoor dat de Invisalign iets heeft om zachtjes op te duwen.

Elke zes tot acht weken zal een controle afspraak plaatsvinden bij de behandelende arts. Hier word je voortgang gecontroleerd en wordt een nieuwe set aan je meegegeven. Hierdoor kan u verzekerd zijn voor een hoogwaardige behandeling.

Bent u op zoek naar een ervaren tandartspraktijk voor deze onzichtbare beugel? Klik dan op de link voor een orthodontist Rotterdam.

Voor meer blogs kun je terecht op onze webpagina.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
1 jaar geleden

Hello there! This is my first visit to your blog! We are a team of
volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
Your blog provided us useful information to work on. You have done
a extraordinary job!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x